Kamerplanten zorgen voor meer sfeer in huis

We leven momenteel weer in de wintertijd. Wist je dat de wintertijd officieel de 'normale tijd' is? We draaien sinds 1977 in het voorjaar de klok een uur vooruit om langer gebruik te maken van het zonlicht. Zo besparen we energie. In het najaar draaien we de klok dan weer terug naar de normale tijd. Wij geven je tips om het binnenshuis extra gezellig en kleurrijk te maken met mooie, trendy kamerplanten en sfeermakers, zoals (geur)kaarsen en schalen vol walnoten, dennenappels of sierkalebassen. Ons tuincentrum geeft je inspirerende tips en heeft alles in huis voor een sfeervolle, warme herfst.

Kamerplanten met bladeren in warme herfstkleuren

Kamerplanten zorgen voor meer sfeer in huis

  • De Calathea is er in heel veel verschillende varianten, met opvallende nerven en dito kleuren. Het is een beweeglijk type, want deze kamerplant trekt zijn blad samen als het donker wordt en laat zijn bladeren weer langzaam uitwaaieren als het lichter wordt. Zet de Calathea niet in de volle zon, want dan kunnen de randen van de bladeren bruin worden. Af en toe een sproeibeurt stelt hij zeer op prijs, want hij houdt van luchtvochtigheid.

  • Ook onder de bladbegonia's (weer helemaal hip, zeker de stippenbegonia) vind je mooie bladkleuren en -tekeningen, van roestbruin tot groen en rood. Er is zelfs een begonia rex die 'Indian Summer' heet, met purperen bladeren en een bijna zwarte nerf. Alle begonia's houden van vochtige grond en een lichte plek, maar niet van volle zon.

Stippen begonia

  • Met een Philodendron haal je een vleugje jungle in huis. Er zijn heel veel soorten, die hangen of klimmen, maar ook exemplaren op stam. Met zijn  leerachtige, hartvormige of diep ingesneden bladeren is het een heel decoratieve kamerplant. De meeste Philodendrons hebben donkergroene, glanzende bladeren, maar ze zijn er ook in limoengroen, donkerrood, roze en bont, met een onregelmatig goudgeel vlekkenpatroon. De plant heeft weinig water nodig. Hij houdt van een lichte plek, maar niet van volle zon. Je kunt een klimmende Philodendron in een hangpot planten en langs de muur leiden als levend, exotisch behang.

  • Croton, ook wel wonderstruik genoemd, is een echte blikvanger die meer dan twee meter hoog kan worden. Het bonte blad is er in vrijwel alle kleuren van de regenboog: geel, rood, oranje en zelfs paars. De plant kan goed tegen direct zonlicht, dus kan prima dichtbij een raam staan. Houd de potgrond licht vochtig.

Kamerplanten met bloemen in vlammende najaarskleuren

Guzmania bloeiende kamerplant

  • Bromelia's en Guzmania's zijn exotische verschijningen, met kokervormige bloemen (eigenlijk de schutbladeren) in onder andere knallend rood en geel. Geef ze een lichte plek, maar niet in de volle zon, en water in de kelk of koker. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid, dus verwen ze af en toe met een sproeibeurt.
  • Ook de flamingoplant (Anthurium) is een tropische schoonheid, met fraai glanzend blad en witte, felrode, zacht rode of oranje bloemen (ook weer eigenlijk de schutbladeren). Net als de Bromelia en Guzmania houdt de flamingoplant van een lichte plek, maar geen fel zonlicht en een regelmatige sproeibeurt. Geef hem een of twee keer in de week wat water.

Maak een herfstboeket

Herfstboeket

Je kunt je nu ook uitleven met herfstbloeiers in grote vazen of in een verzameling kleine vaasjes of flesjes. Denk aan chrysanten, alstroemeria's, dahlia's, takjes met oranje lampionnetjes van de lampionplant (Physalis) en rozenbottels en bessentakjes. Struin hiervoor je eigen tuin, (dak)terras of balkon af of kom langs in ons tuincentrum in Haaften. Je vindt hier ook altijd bloeiende kunstbloemen en bloesemtakken, de mooiste vazen en kleurrijke potten voor je kamerplanten.

Verdrijf de herfstblues met bladplanten en bloeiende kamerplanten in warme of juist vlammende kleuren, aangevuld met boeketten en andere sfeermakers, zoals (geur)kaarsen en dennenappels. Ons tuincentrum in Haaften heeft inspirerende tips en alles in huis voor een gezellig najaarsinterieur.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...