Top 10 kamerplanten met gekleurde bladeren

Top 10 kamerplanten met gekleurde bladeren

We kennen allemaal de categorieën groene kamerplanten en bloeiende kamerplanten. Dit houdt in dat aan sommige kamerplanten bloemen groeien en de anderen slechts groen blijven. Maar er zijn ook bijzondere kamerplanten zónder bloemen, mét kleur, namelijk in de bladeren! Vandaag delen we de top 10 van deze bijzondere kamerplanten met gekleurde bladeren. 

10 kamerplanten met gekleurde bladeren

  1. Pilea Cadierei: ook wel aluminium plant genoemd, met de zilveren kleur die tussen het groen uit prijkt.
  2. Bladbegonia: dit is er eentje die in vele verschillende kleuren te vinden is, bijvoorbeeld in rood, roze en paars. Daarnaast zijn de printjes en patronen op het blad ook steeds weer een aangename verrassing. 
  3. Plectranthus scutellarioides: deze noemen we ook wel Siernetel, dankzij de verschillende kleuren en patronen die terugkomen in het blad. 
  4. Fittonia albivensis: de mozaïek plant wordt als het ware in mozaïek stukjes opgedeeld door de gekleurde nerven. Hier zijn verschillende kleuren en combinaties in te vinden, variërend van groen blad met roze tot aan groen blad met witte nerven.   
  5. Hypoëstes phyllostachya: de polkadot plant heeft iets weg van de mozaïek plant, maar hierbij zijn het niet de nerven die de verschillende kleuren aannemen, maar het blad zelf. Zo vind je deze in groen met rood, roze en wit. 
  6. Tradescantia zebrina: Als de zebra tradescantia voldoende licht krijgt, geeft deze paarse met grijze strepen. Een bijzondere combinatie voor een zebra printje in huis!  
  7. Cryptanthus: dankzij de vorm en het feit dat de Cryptanthus in de aarde groeit, wordt dit ook wel een aardster genoemd. Het blad varieert van roze en grijs tot zelfs bruin. 
  8. Echeveria: dit is een vetplant die heel weinig verzorging nodig heeft en eigenlijk qua vorm lijkt op een bloeiende roos. Je kunt de vetplant in verschillende kleuren vinden, met roze, witte en grijze tinten. 
  9. Cordyline fruticosa: de Geluksplant is natuurlijk al een naam om blij van te worden, evenals de roze en rood achtige bladeren. 
  10. Codiaeum variegatum: de Croton heeft geel, oranje, rood en groen in het blad en is in verschillende varianten te vinden. Zo is het ras ‘Mrs Iceton’ er een waarbij aan dezelfde plant volledige gele én volledig rode bladeren te zien zijn. 

Bijzondere kamerplanten met verschillende kleuren

Als je wel graag kiest voor kamerplanten, maar niet perse fan bent van bloemen dan zijn de kamerplanten met gekleurde bladeren een uitstekende optie! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...