Groene cadeaus voor Moederdag

Groene cadeaus voor Moederdag

Op zondag 8 mei vieren we weer Moederdag. Tijd om je moeder in het zonnetje te zetten en te verwennen met een mooi cadeau. Natuurlijk, een bos bloemen of een lekker parfum is altijd een schot in de roos, maar als je haar dit jaar echt wil verrassen, is het een goed idee om met een origineel geschenk te komen. Wij helpen je daar graag bij!

Ons tuincentrum in Haaften heeft heel veel mooie, opvallende planten voor binnen en buiten. Maar ook nog heel veel andere cadeaus waar je zelfs moeders zonder groene vingers of tuin blij mee maakt. Bij ons vind je voor ieder wat wils en in elke prijsklasse! We geven je graag een paar originele cadeautips voor Moederdag:

Een tuincentrum vol Moederdagcadeaus

  1. Trendy kamerplanten: uiteraard heeft ons tuincentrum in Haaften een enorm aanbod aan tuinplanten. Maar als je moeder geen tuin, balkon of dakterras heeft kun je haar verblijden met een grote of trendy kamerplant, al dan niet in een pot of plantenstandaard die bij haar smaak en interieur past. Helemaal hip zijn hangplanten, waar altijd wel een plekje voor te vinden is. Een kleine verzameling vetplanten en cactussen op een mooie schaal is ook nog altijd 'je van het' en je moeder hoeft er geen groene vingers voor te hebben, want dit zijn ijzersterke planten die weinig water en onderhoud nodig hebben. En het pannenkoekenplantje (dat geluk zou brengen) en de vrolijke stippenbegonia zijn ook aanraders, net zoals grote bladplanten met een 'jungle look'.
  2. Een tuinplant of struik met haar naam: of je nu een kamerplant of een tuinplant voor Moederdag uitkiest, je hebt er meer aan dan aan een bos bloemen. Ten eerste zijn bossen bloemen rond Moederdag (net zoals rond Valentijnsdag) altijd aan de prijs, ten tweede gaat een plant veel langer mee. Er zijn veel tuinplanten, waaronder rozenstruiken, met een vrouwennaam. Heet je moeder Charlotte? Denk dan eens aan Rosa 'Charlotte', die bloeit met zachtgele bloemen. De herfstanemoon 'Königin Charlotte' bloeit laat in het jaar met prachtige roze bloemen. Wat dacht je van Suzanne-met-de-mooie-ogen (Thunbergia alata), met gele, oranje of witte bloemen met een zwart hart? Deze éénjarige kun je laten klimmen of hangen. Heb je slechts een beperkt budget, maar heeft je moeder wel groene vingers, dan maak je haar ook blij met een zakje zaden van welke plant dan ook. De hortensia 'Annabelle', met die grote, witte, bolvormige bloemschermen, is nog altijd een enorm populaire tuinplant. Of kies voor een (herfst)anemoon met jouw moeders naam, bijvoorbeeld Jasmijn, Margriet, Mirte, Iris of Rozemarijn. 
  3. Een plant met een heerlijke geur: je moeder zal veel langer genieten van een geurende plant dan van parfum uit een flesje. Denk aan de klimplant blauweregen, een geurende roos, jasmijn of een sering.
  4. Planten om van te smullen: als je moeder van koken en lekker eten houdt, maak je haar zeker blij met een kruidenplant in een mooie pot, een (hang)mand vol aardbeienplantjes of tomatenplantjes, een bessenstruik of een andere smaakvolle fruitboom. Denk ook aan een kweekset of kweekkasje waarin ze haar eigen kruiden of eetbare bloemen zaait, zoals komkommerkruid, Oost-Indische kers of goudsbloem.
  5. Een gezellige beestenboel in de tuin: is je moeder een dierenliefhebber? Zowel voor huisdieren als voor spontane,  natuurlijke tuingasten heeft ons tuincentrum in Haaften alles in huis. Van een hondenhok tot een insectenhotel, van een vogeldrink- en badderschaal tot een nestkast of egelhuisje. Ook kun je in ons tuincentrum kijken naar bij- en vlindervriendelijke planten of een waterornament of kleine vijver, waar veel insecten en kleine dieren op af zullen komen.
  6. Sfeervolle accessoires: als je moeder van gezelligheid en sfeer houdt is de keuze in ons tuincentrum ook reuze. Te veel om op te noemen: fleurige kussens voor op de tuinbank, een mooie vaas, een kleurig buitenkleed voor op het (dak)terras of balkon, een hangmat, (geur)kaarsen en windlichten of lantaarns, een plantpot met geïntegreerde verlichting, een parasol, buitenposter...

In ons tuincentrum in Haaften slaag je gegarandeerd voor een mooi geschenk voor Moederdag. Namens ons hele team: een heel fijne Moederdag! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...